Tycho Brahe – opdagelsen af den nye stjerne

169,95 kr.

En fortælling om Danmarks største astronom.

Aldersgruppe: 4-8 år.

I skolen lærte Tycho mange spændende ting, men der var noget, der interesserede ham mere end alt andet: de blinkende stjerner på nattehimlen. Og selvom han mistede både sin næse og sin borg, blev han alligevel en af verdens mest betydningsfulde astronomer.

 

I børnebogen ‘Tycho Brahe – opdagelsen af den nye stjerne’ følger vi Tycho Brahe fra han er en lille dreng, til han vokser op og gør et banebrydende stykke arbejde som astronom.

Tycho Brahe er den mest kendte astronom i Danmarks historie. En stjernklar aften i 1572 opdagede han en ny stjerne – Stella Nova – som ikke før havde været at se på himlen. Det fik ham overbevist om at himmellegemerne ikke er uforanderlige, som der ellers havde været konsensus om indtil da. Den nye stjerne har dog senere vist sig at være en super nova (en stjerne, der dør ved en stor eksplosion). Derudover har han levet et liv med mange fortællinger. Han mistede fx han sin næse i en duel med sabler, han havde en tam hjort, havde hele Hven til rådighed, hvor han holdt store fester på slottet Uraniborg. Han endte sine dage i Prag, da han blev uvenner med Christian 4 og derfor flygtede ud af landet.

‘Tycho Brahe – opdagelsen af den nye stjerne’ er en bog i serien ‘Danske stjerner’, der introducerer børn på 4-8 år for nogle af Danmarks største videnskabsfolk.

Bøgerne består af to dele. Første del er en fortælling, hvor man følger hovedpersonerne fra de er børn med store drømme til de vokser op og gør endnu større opdagelser. Anden del af bøgerne uddyber nogle af de faglige aspekter, der indgår i fortællingen.

Målgruppe: 4-8 år

Omtale:

Du kunne også være interesseret i...