Ebba Lund hjælper, hvor hun kan

169,95 kr.

Vælg mellem alle bøger i serien:
15% for 2 bøger.
20% for 3 bøger.
25% for 4 bøger.
30% for 5 bøger.

En fortælling om en af Danmarks store videnskabskvinder.

Aldersgruppe: 4-8 år

Som ung lærte Ebba at kæmpe for det, hun troede på. Under 2. Verdenskrig satte hun sit liv på spil for at hjælpe jøder med at flygte til Sverige. Efter krigen arbejdede Ebba med at dræbe en farlig virus i vores spildevand, og hun udviklede vacciner til mink.

Kategori:

I børnebogen ‘Ebba Lund hjælper, hvor hun kan’ følger vi videnskabskvinden Ebba Lund fra hun er barn til hun som voksen agerer modstandskvinde og gør et pionerende arbejde inden for virologi.

Ebba blev født i 1923. Under besættelsen blev hun et ihærdigt medlem af modstandsbevægelsen. I efteråret 1943, da jødeforfølgelserne intensiveredes, hjalp Ebba, med livet som indsats, mere end 500 jøder med at flygte til Sverige. To år efter krigens afslutning bliver hun færdiguddannet som kemiker. Hun har svært ved at finde arbejde inden for industrien pga. sit køn og vælger derfor en karriere inden for forskning. Hærgende polioepidemier (børnelammelse) i Norden giver Ebba motivation til at arbejde med poliovirus. Hun opdager, at virussen findes i vores spildevand, og derfor udvikler hun som den første en måde at dosere desinfektionmidler, så virus i spildevand dræbes på en effektiv måde. Efterfølgende bliver hun ansat på Landbohøjsskolen, hvor hun udvikler vacciner til mink, hvilket giver minkerhvervet mulighed for at trives ualmindeligt godt i Danmark.

Bøgerne består af to dele. Første del er en fortælling, hvor man følger hovedpersonerne fra de er børn med store drømme til de vokser op og gør endnu større opdagelser. Anden del af bøgerne uddyber nogle af de faglige aspekter, der indgår i fortællingen.

Aldersgruppe: 4-8 år.