H. C. Ørsted tænder for verden

169,95 kr.

En fortælling om en af Danmarks store videnskabsmænd.

Aldersgruppe: 4-8 år

Som barn var Ørsted nødt til at lære at læse og skrive hos den lokale parykmager. Der var nemlig ingen skole i byen. Men lysten til at lære fejlede ikke noget. Som voksen skulle Ørsteds store lærelyst lede til en banebrydende opdagelse, som gav hele verden strøm: elektromagnetismen.

I børnebogen ‘H. C. Ørsted tænder for verden’ følger vi den store videnskabsmand H. C. Ørsted fra han er dreng, til han vokser op og opdager elektromagnetismen.

H. C. Ørsted blev født i 1777 i Rudkøbing på Langeland. Ørsted og hans bror Anders var uadskillelige som børn, og især elskede dit at lære hinanden nye ting. I byen var ingen skole, så de var nødsaget til at få undervisning af den lokale parykmager. Det begrænser dog ikke brødrenes lærelyst. H. C. Ørsted ender med at gøre en revolutionerende opdagelse, nemlig at strøm kan få en magnet til at bevæge sig. Opdagelsen kalder han elektromagnetisme, og den ligger grund til al elektricitet, vi producerer i dag.

‘H. C. Ørsted tænder for verden’ er en bog i serien ‘Danske stjerner’, der introducerer børn på 4-8 år for nogle af Danmarks største videnskabsfolk.

Bøgerne består af to dele. Første del er en fortælling, hvor man følger hovedpersonerne fra de er børn med store drømme til de vokser op og gør endnu større opdagelser. Anden del af bøgerne uddyber nogle af de faglige aspekter, der indgår i fortællingen.

Aldersgruppe: 4-8 år.

Du kunne også være interesseret i...