Ole Rømer – med lysets hast

169,95 kr.

Vælg mellem alle bøger i serien ‘Danske stjerner’:
15% for 2 bøger.
20% for 3 bøger.
25% for 4 bøger.
30% for 5 bøger.

En fortælling om en af Danmarks store videnskabsmænd.

Aldersgruppe: 4-8 år

Da Ole Rømer var barn, viste hans far ham instrumenter til at kigge på Solen og stjernerne. Sådan startede Oles store interesse for rummet. Og ved netop at undersøge rummet skulle Ole gøre en opdagelse, der for evigt ændrede menneskets forståelse af lys. Nemlig at lys har en hastighed.

I børnebogen ‘Ole Rømer – med lysets hast’ følger vi den store videnskabsmand fra han er dreng til han som voksen beviser at lys har en hastighed.

Ole Rømer blev født i 1644 i Aarhus. Han er blevet verdensberømt for i 1675 at påvise, at lys har en endelig hastighed og ikke udbreder sig øjeblikkeligt, hvilket var overbevisningen indtil da. Ud over sit arbejde som astronom, har han været ekstremt produktiv. Han har varetaget mange store poster så som politimester og hovedbiblioteker. Han er derudover ansvarlig for at vi indførte brugen af den julianske kalender (som benyttes i dag) i Danmark, han oprettede Københavns første brandvæsen, han optimerede kompasser til sejlads og har opmålt størrelsen af Danmark og Norge. Og listen med opnåelser stopper ikke der.

‘Ole Rømer – med lysets hast’ er en bog i serien ‘Danske stjerner’, der introducerer børn på 4-8 år for nogle af Danmarks største videnskabsfolk.

Bøgerne består af to dele. Første del er en fortælling, hvor man følger hovedpersonerne fra de er børn med store drømme til de vokser op og gør endnu større opdagelser. Anden del af bøgerne uddyber nogle af de faglige aspekter, der indgår i fortællingen.

Aldersgruppe: 4-8 år.

Omtale:

Biblioteksanmeldelse

Lektørudtalelse

Ekstrabladet: 5/6 stjerner (kun udgivet fysisk)

Du kunne også være interesseret i...